Tandblekning

Vad är tandblekning?

Det finns olika sätt att bleka sina tänder, blekning i tandläkarstolen, blekning hemma sk nattblekning, blekning med eller utan lampa. Det som är gemensamt för alla sätt är att man använder någon typ av blekmedel. De flesta blekmedel frisätter väteperoxid som går in i tanden och oxiderar de ämnen som ger upphov till missfärgningar.

Vår tandblekningsmetod

Vi använder Opalescens blekmedel. Det är en gel som innehåller Karbamidperoxid som under blekning frisätter Väteperoxid. Gelen appliceras i en bleksked som är individuellt framtagen just för dina tänder. Denna metod är väl beprövad och är inte bara skonsam mot dina tänder utan ger också ett bra resultat. Metoder med lampa visar sig inte effektivare än tex nattblekning med skena. Lampor kan orsaka hög temperatur i tanden och ge skador.

Kan alla bleka tänderna?

De flesta som har friska tänder kan bleka sina tänder. Om man lider av isande tandhalsar, har tandborstskador eller tunn emalj avråder man pga att man kan få mer problem med isningar. Är man gravid eller ammande ska man vänta tills att man slutat amma. För att ta reda på vilka förutsättningar man har så rekommenderar vi alltid en undersökning innan man bleker tänderna. Gul-bruna tänder är lättare att bleka än gråblå.

Varför blir tänder missfärgade?

Som barn har man i allmänhet vitare tänder än de man får som vuxen. Tänder förändras som en naturlig del då mineralernas struktur förändras och att emaljen blir mindre porös. Missfärgningar och pigment kan också uppstå av många andra orsaker. Några av de vanligare orsakerna är livsmedel, tobak, vissa mediciner, drycker så som kaffe, te och rödvin.

Hur går det till?

Är man intresserad av att bleka sina tänder så bokar man först in ett besök hos oss. Då ser vi över dina tänder och föreslår en lämplig metod utifrån dina förutsättningar. Nästa steg blir att vi tar ett avtryck av dina tänder och beställer blekskedar, en genomskinlig form som passar dina tänder perfekt. Efter en ca 10dagar bokar vi en ny tid då du får dina blekskedar tillsammans med blekmedlet. Fullständiga instruktioner medföljer och vi förklarar även muntligt hur man skall gå tillväga för att få ett så bra resultat som möjligt. Vi rekommenderar blekning i cirka 7 nätter. Efter 1-2 veckor stabiliseras färgen.

Vad kostar det?

Priser sätts alltid individuellt då alla ofta har olika förutsättningar. Våra priser är 1900 kr för en käke och 3500 kr för båda käkarna.

Biverkningar

Tandköttet kan bli irriterat och man kan få isningar. Besvären avklingar i regel efter en till två dygn.

Resultat

Blekning har ett bra långtidsresultat. Studier visar att man har en god färgstabilitet efter ca 4 år hos mer än 80% av patienterna. Har du bestämt dig eller har frågor kring tandblekning så är du alltid välkommen att kontakta oss så hjälper vi dig att boka tid för tandblekning eller rådgivning.  Boka tid här!

Boka nu

Kontakta oss

Maila oss på info@tdlandersson.se eller ring på 031 20 96 00.
Du kan också använda formuläret här nedan.

Boka tandläkartid

För att boka tid hos oss, fyll i formuläret så ringer vi upp dig så snart vi kan, vanligtvis inom 24 timmar.

Du kan också nå oss på 031 20 96 00